• 09-02-2016
  • nOeser
12_1_kopie_2.jpg

Annuska“Je hebt een heel vrij beroep. Hoe plan je je werk?”

Jeannine: “De wintermaanden zit ik in mijn laagseizoen dus plan ik niet zo strak. Ik sta wel op tijd op, ga sporten en start rustig op met koffie, check mijn instagram, pinterest, mail etc. (oohhh.. guilty pleasure) en maak vervolgens een plan voor de dag. Vanaf april wordt het bij mij altijd gekkenhuis. Ik heb vaak in de ochtend (als de kindjes nog helemaal fit zijn) een baby of familieshoot gepland. Als ik dan thuis kom, gooi ik de foto's op mijn computer en ga ik editen. Aan het einde van de dag nemen we regelmatig ons eten mee naar het strand om daar nog even bij te komen en te genieten van de zomer. Doordat ik ook veel bruiloften fotografeer zitten mijn weekenden vaak stampvol, ik plan daarom op mijn vrije weekenden geen fotoshoots of werk in, zodat ik ook tijd met mijn lief, vrienden en familie heb.“

Annuska: "Wat tof, dat klinkt heerlijk flexibel...."

Jeannine“Ik vraag me altijd af hoe jij dat doet, Annoes, met je drukke gezin?“

Annuska: “Haha. Ja, het is wel volle bak en licht chaotisch soms, maar zo gezellig thuis! De kinderen zijn nu 6, net 5, ruim 3 en een baby van een half jaar. Bram en ik werken allebei vier dagen per week. Drie dagen per week komt er een gastmoeder bij ons thuis. Zij is superlief voor de kinderen en zorgt ook dat op die dagen het eten al klaar staat als we thuis komen. Dat voelt wel als valsspelen, haha; zo’n fijne verwennerij! We zijn allebei graag om zes uur thuis, zodat we met het gezin kunnen eten. ’s Avonds zitten we vaak weer achter de computer…. Omdat we allebei hard werken geeft dat niet. Het geheel draaiend houden geeft me veel energie. Maar Jeannine, wie of wat is jouw inspiratie?” 

Jeannine: “Ik word enorm geïnspireerd door mooie & kwetsbare levensverhalen. Dat is ook wat ik het liefste doe met mijn fotografie, de echtheid en schoonheid in kindjes/ stellen/ gezinnen naar boven brengen. De mooiste beelden vind ik, waar je ziet dat een kindje of stel straalt en zich geliefd voelt. Liefde zorgt voor een gloed van schoonheid over mensen heen. Ik ben daarnaast gek op mooie films, muziek, poëzie en mooi opgemaakte tijdschriften zoals Cereal & Darling magazine. Ook als ik in een mooie omgeving ben, zoals op het strand of in de bergen, borrelen de nieuwe ideeën en projecten vaak als een malle omhoog. Ik denk in beelden, dus een mooie omgeving zorgt voor een overload aan inspiratie.”

Jeannine:  “En waar word jij door geïnspireerd voor een nieuwe collectie?” 

Annuska: “Ik kijk en luister enerzijds naar mijn kinderen en wat hen boeit, maar ook naar trends die ik terugzie in de markt. Ik vind het tof om de collectie in een bepaald thema uit te werken, zodat er een samenhang is, en kleertjes onderling te mixen en matchen zijn. De foto die jij pas gemaakt hebt voor de wintercollectie met vier kindjes op een rij – dat vind ik echt GEWELDIG! Er gebeurt daar zo veel, en het is zó 'echt': 4 heel verschillende kindjes en allemaal mooi in nOeser. Van zo’n plaatje kan ik wekenlang héél blij zijn.“

Jeannine: "Ja die is inderdaad tof geworden!"

Annuska “Welke foto zou je nog heel graag maken?”

Jeannine: “Oeh.. lastig. Ik zou heel graag een mooie editorial willen maken met kinderen in het buitenland. Een beetje arty, met mooie kleertjes. Met van die oude gekleurde muurtjes, palmen, of juist meer folk in een wilde omgeving. Dus wie weet ooit voor een nieuwe nOeser collectie?;)

Annuska: “Haha… goede! Ik zal je straks bijpraten over onze schetsen voor zomer 2017, gaan we daar weer een gaaf plannetje voor maken :)”

Jeannine“Wat zou jij ooit nog willen maken of doen met je bedrijf Annus? En wat vind je het leukst aan ondernemen? 

Annuska: “Ik heb een kleine ideeën popcorn machine in mijn hoofd, haha! Ik vind het zo tof om daar heel veel van te kunnen uitvoeren met nOeser. Op de korte termijn wil ik vooral héél veel moeders en kinderen blij maken met onze kleertjes en hen veel inspiratie bieden om ze leuk aan te kleden. Op de langere termijn lijkt het me geweldig om met (de leeftijd van) onze klanten mee te groeien, of meerdere collecties per seizoen uit te kunnen brengen… wie weet!”

 

Meer lezen over Jeannine? Check haar site ! Volgende week kun je een dubbelinterview met Yvonne van Tough Cookie store vinden op onze site….