• 21-03-2016
  • nOeser
10_1_2.jpg

Annuska: "Toffe naam heb je gekozen! Waar staat Tough Cookie voor?"

Yvonne: "Voor wie we allemaal een beetje zijn: een beetje stoer ("tough") en breekbaar als een koekje, ha. We werken hard en met veel passie. Het draait echt om aandacht en liefde voor het ambacht. Het ontwerpproces, aandacht voor detail, dat maakt elk item uniek. Onze ontwerpen zijn vrolijk en eigenwijs, net als de kleintjes waarvoor we de producten ontwerpen."

Annuska: "Herkenbaar. Ben je begonnen toen je eigen kleintje er was?"

Yvonne: "Inderdaad. Dan ben je zó gedreven om echt iets goeds, en eigens, te doen! Dat is Tough Cookie geworden. Hoe ging dat bij jou?"

Annuska: "Ja dat herken ik. Zodra je zelf kinderen hebt, komt er een soort oergevoel dat je iets voor hen en de wereld wil doen ofzo, en dat alles verantwoord zou moeten zijn/ en beter kan, haha." 

Yvonne: "Wat is 'echt nOeser'?"

Annuska: "Eigenlijk alles wat een beetje nutty & nice is! Oftewel: we zoeken in onze designs echt naar iets met een knipoog/ fun. Ik vind positiviteit belangrijk en vind het tof als je vrolijk wordt van de kleertjes. En 'nice' is bijvoorbeeld ons biokatoen en hoe we met onze klanten omgaan." 

Annuska: "Wat is je favoriete item uit je collectie?" 

Yvonne: "Lastig, ik heb niet echt één favoriet, elk ontwerp heeft zo zijn eigen verhaal. Maar als ik moet kiezen, ga ik voor onze ' Sugar Rush '. Dit ontwerp is net zo simpel als dat hij uitgesproken is en dat maakt hem zo bijzonder. Wat is jouw favoriete item uit je collectie?"

Annuska: "Oef, lastig... Het romperjurkje vind ik erg gaaf; een echte eyecatcher en zó lief voor een klein meisje! De raglanshirts vind ik super. En in de tweede levering van de zomercollectie zitten meerdere t-shirts (zomershirtjes voor babies) die ik echt TE GEK vind!"

Yvonne: "Ow, ja die zag ik laatst bij je op kantoor, dat shirtje met die kameel is top!"


Annuska: "Haha, thanks. Jij werkt vanuit huis, toch? Hoe combineer je je werk met de opvoeding van je dochtertje?" 

Yvonne: "Ik probeer het werken een beetje om haar heen te plannen. Ze kan zichzelf heel goed vermaken, dus als zij speelt doe ik de administratie, webshop of voorbereidend werk - zoals doosjes vouwen :)

Zodra zij slaapt, kruip ik achter de naaimachine. Ze gaat overigens wel binnenkort naar het KDV (NB: kinderdagverblijf) zodat ik straks echt tijd kan maken voor Tough Cookie en als zij thuis is ik ook echt tijd kan maken voor haar. En jij?"

Annuska: "Ik ben erg blij met ons kantoor in Utrecht; overdag thuiswerken lukt me niet goed met de 4 kindjes om me heen. Toen we alleen Guus hadden ging dat het eerste jaar nog wel, maar daarna niet meer. Keertje bellen of inloggen vind ik geen punt hoor, maar ik wil thuis ook wel echt quality time met de kids. Maar het blijft een moeilijke balans... Ik heb vaak het gevoel dat ik óf op het werk, óf thuis te kort schiet. Maar dat zal wel vrouw-eigen zijn ;)".

Yvonne: "Ja, dat denk ik ook. Maar goed. Leuk om samen (NB: noeserXtoughcookiestore) dingen te doen!"

Annuska: "Zeker! Onze Sepp draagt je schoentjes al met veel plezier, en hij is vast niet de enige...."

Nog een klein beetje geduld... maar dan zie je welke toffe schoentjes Tough Cookie Store voor ons heeft gemaakt. Enne... ze combineren uiteraard TOP met nOeser zomercollectie